How to use XML?

Post Reply
RytisT
Member
Posts: 135
Joined: Fri Aug 17, 2018 3:18 pm

How to use XML?

Post by RytisT » Thu Sep 03, 2020 7:41 am

Hi. I have a generated XML from external source that I want to use in Switch.

My XML looks something like this: https://prnt.sc/uanb2z - I tried to keep it the way switch generates it.

Yet when I try to use any of the data in this XML, I can't see it anywhere in switch. I suppose I need to do something with XML file before I can use it's data? Can someone put me on the right path here?

Thanks!

jan_suhr
Advanced member
Posts: 379
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:12 pm
Location: Nyköping, Sweden

Re: How to use XML?

Post by jan_suhr » Thu Sep 03, 2020 8:51 am

Do you have the Metadata module? You need it to read the XML data to use it in Switch as variables for the job.
Jan Suhr
Color Consult AB
Sweden
=============
Check out my apps

RytisT
Member
Posts: 135
Joined: Fri Aug 17, 2018 3:18 pm

Re: How to use XML?

Post by RytisT » Thu Sep 03, 2020 10:33 am

jan_suhr wrote:
Thu Sep 03, 2020 8:51 am
Do you have the Metadata module? You need it to read the XML data to use it in Switch as variables for the job.
Yeah, I do.

If I inject a PDF with same name, so there's PDF+Metadata in it (from same xml file)
then Switch reads the metadata, but if there's only the XML file, with no injection, it won't.

jan_suhr
Advanced member
Posts: 379
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:12 pm
Location: Nyköping, Sweden

Re: How to use XML?

Post by jan_suhr » Thu Sep 03, 2020 11:24 am

Switch can not read the XML file as it is and use its content. You first have to inject the Metadata as a Dataset to the job.

If you only have a XML-file coming in you have to change the property in the XML Pickup tool to Pickup Mode = Metadata is asset. Then the XML in the XML file becomes a dataset associated with that job.
Jan Suhr
Color Consult AB
Sweden
=============
Check out my apps

jan_suhr
Advanced member
Posts: 379
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:12 pm
Location: Nyköping, Sweden

Re: How to use XML?

Post by jan_suhr » Thu Sep 03, 2020 11:24 am

Switch can not read the XML file as it is and use its content. You first have to inject the Metadata as a Dataset to the job.

If you only have a XML-file coming in you have to change the property in the XML Pickup tool to Pickup Mode = Metadata is asset. Then the XML in the XML file becomes a dataset associated with that job.
Jan Suhr
Color Consult AB
Sweden
=============
Check out my apps

RytisT
Member
Posts: 135
Joined: Fri Aug 17, 2018 3:18 pm

Re: How to use XML?

Post by RytisT » Fri Sep 04, 2020 7:12 am

jan_suhr wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:24 am
Switch can not read the XML file as it is and use its content. You first have to inject the Metadata as a Dataset to the job.

If you only have a XML-file coming in you have to change the property in the XML Pickup tool to Pickup Mode = Metadata is asset. Then the XML in the XML file becomes a dataset associated with that job.
Thank you.

Post Reply