HP Smartstream and InDesign Error

Post Reply
printlab
Member
Posts: 27
Joined: Thu Nov 19, 2015 6:58 pm

HP Smartstream and InDesign Error

Post by printlab » Sun Jul 19, 2020 12:01 am

Hi All,

We're having a unique error when trying to impose PDF's through Switch. I have attached a logo below. Essentially, InDesign/Smartstream seem to be throwing an error when trying to run jobs through Switch. Below are the app versions for reference.

Application: Enfocus Switch
Version: 20 Build 1142033 (64bit)

Application: Adobe InDesign 2020
Version: 15.1.1 x64

Application: HP Smartstream Designer
Version: 15.0.6

Error Log.png
Error Log.png (181.56 KiB) Viewed 2414 times
Any help would be greatly appreciated.

Thanks,

Chris

KaesDS
Newbie
Posts: 10
Joined: Thu Sep 22, 2016 10:33 am

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by KaesDS » Wed Jul 29, 2020 3:15 pm

Hi Chris,

i ran into the exactly same error in a similar setup.

Is there any working solution to fix this?

essexmate
Member
Posts: 28
Joined: Tue Sep 05, 2017 4:41 pm

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by essexmate » Thu Jul 30, 2020 1:25 pm

We are also getting the same error. Smartstream Designer is unusable via the Switch configurator with the latest version of 15.0.6 Smartstream Designer installed. I did notice in the release notes of 15.0.6 that this version was supposed to 'fix an issue with Switch'. Maybe that issue still exists? We are using Windows PC Switch and Indesign.

Raveeshjji
Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Aug 05, 2020 11:55 am

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by Raveeshjji » Thu Aug 06, 2020 6:01 am

We are also getting the same error

Drift Max Pro Mod
Last edited by Raveeshjji on Thu Feb 04, 2021 11:38 am, edited 1 time in total.

abonsey
Member
Posts: 140
Joined: Fri May 24, 2013 5:10 pm

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by abonsey » Tue Aug 18, 2020 3:15 pm

Had a similar error but managed a work-around that HP are looking at with the configurator (they did supply the latest but still failed) so see if this works:
1. Ensure Indesign is NOT running.
2. Start Switch flow/activate a flow by dropping in a file that needs processing.
3. Switch should force Indesign to start and then process the file OK (previously I had to make sure Indesign was running before putting something into a flow).
4. File should create fine.

Basically if Indesign is running before you run your file through Switch it fails. Switch MUST start Indesign via the HP configurator. Once that's done it will work fine whilst it's running.

Worked for me. Give it a go.

magnussandstrom
Member
Posts: 31
Joined: Thu Jul 30, 2020 6:34 pm
Location: Sweden

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by magnussandstrom » Thu Sep 24, 2020 10:29 am

Where do you download Smartstream 15.0.6? I can only find 15.0.5 for Windows on the HP download page.
Tools at hand: Enfocus Switch, Esko Automation Engine, Esko Imaging Engine, Apogee Prepress, HP DFE, Fiery, Caldera, GMG ColorProof, PressSign, Redhat FUSE, Microsoft Azure and Google Cloud Services.

magnussandstrom
Member
Posts: 31
Joined: Thu Jul 30, 2020 6:34 pm
Location: Sweden

Re: HP Smartstream and InDesign Error

Post by magnussandstrom » Thu Sep 24, 2020 11:04 am

I just got Smartstream v 15.0.8 from our HP vendor. It solved our Smartstream/Switch problem.
Tools at hand: Enfocus Switch, Esko Automation Engine, Esko Imaging Engine, Apogee Prepress, HP DFE, Fiery, Caldera, GMG ColorProof, PressSign, Redhat FUSE, Microsoft Azure and Google Cloud Services.

Post Reply