Different Colour Values

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Different Colour Values

Post by elanders » Wed May 22, 2019 2:18 pm

I am receiving pdfs with an image of a colour and logos, placed on a background of the same colour and with a unused block of colour on top of that. Unfortunately i an getting different screen values after rendering because of the image colour.
Can i change the background colour of an image in any way?
Any other ideas?
File attached because i know its hard to understand.

Fingers crossed
Attachments
tint test-min.zip
(53.54 KiB) Downloaded 69 times

Zoranj
Member
Posts: 84
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:37 pm
Location: Canada

Re: Different Colour Values

Post by Zoranj » Wed May 22, 2019 2:56 pm

From what I can see, they are different colors, RGB at that.
My advice is to convert to CMYK and make them identical values.
Some rips by default are configured to treat images and vector with different profiles, you can try to change that as well on your rip to make sure same profile is used for both.

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Fri May 24, 2019 10:12 am

I will try that but I'm not willing to change my rip settings, I don't want to create from new as this needs to be an automated fix.

abailescollins
Advanced member
Posts: 235
Joined: Wed Apr 22, 2015 4:28 pm

Re: Different Colour Values

Post by abailescollins » Fri May 24, 2019 11:51 pm

How many do you need to fix and are they all like this?
Same issue and the same file construction?
PitStop Product Manager @ Enfocus.
andrewb@enfocus.com

abailescollins
Advanced member
Posts: 235
Joined: Wed Apr 22, 2015 4:28 pm

Re: Different Colour Values

Post by abailescollins » Sun May 26, 2019 9:58 pm

Well this seems to work on this file.
It's a bit of drastic fix, but it looks ok on this file. You'd have to make sure it works on the others.
The color is all vector now, so you can modify it.
Just be aware that there are two color boxes now, the background one, and the one in the logo.
Didn't check overprint or anything like that, but of course it could be done.
Check also the show through on the black logo, I drew a white box behind it to get the JCB text in White.
Make sure that works.
I think if you open the Action List you can follow the steps to clean it up.
Attachments
JCB.eal.zip
(2.93 KiB) Downloaded 67 times
PitStop Product Manager @ Enfocus.
andrewb@enfocus.com

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Tue May 28, 2019 3:45 pm

I will give this a go thanks :D :D

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Tue May 28, 2019 3:52 pm

Hi abailescollins
What version of pitstop are you working with?
Im using Pitstop server 2018 and it wont let me use it saying your using a newer version.
Thanks

abailescollins
Advanced member
Posts: 235
Joined: Wed Apr 22, 2015 4:28 pm

Re: Different Colour Values

Post by abailescollins » Tue May 28, 2019 4:42 pm

That Action is from PitStop 2019 I'm afraid.
Perhaps download a trial version of PitStop Pro or PitStop Server 2019 to test?
PitStop Product Manager @ Enfocus.
andrewb@enfocus.com

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Thu May 30, 2019 12:33 pm

Yeah we are looking at upgrade now, only thing is i got an action to work but when put into switch i got incorrect results, waiting for support call back

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Thu May 30, 2019 12:33 pm

Yeah we are looking at upgrade now, only thing is i got an action to work but when put into switch i got incorrect results, waiting for support call back

abailescollins
Advanced member
Posts: 235
Joined: Wed Apr 22, 2015 4:28 pm

Re: Different Colour Values

Post by abailescollins » Fri May 31, 2019 8:57 am

What was wrong, maybe we can offer some advice?
PitStop Product Manager @ Enfocus.
andrewb@enfocus.com

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Tue Jun 11, 2019 12:31 pm

I added an action to change everything to CMYK, then select colour patch values and change to colour backgroud values. This worked great on pitstop server but when adhered to Pitstop server in switch i got different results. I have checked my colour management and everything looks fine, support upgraded to a newer version of 2018 but unfortunately the problem is still happening

abailescollins
Advanced member
Posts: 235
Joined: Wed Apr 22, 2015 4:28 pm

Re: Different Colour Values

Post by abailescollins » Tue Jun 11, 2019 2:50 pm

Are our support team looking at this, or do you need some help?
If so can you send me the Action List and the sample file please?
In PitStop Server you can configure the color management globally, per hotfolder or even within the Action List.
We can ensure they are the same in both applications, and in Switch. That has options in the Configurator as well.
PitStop Product Manager @ Enfocus.
andrewb@enfocus.com

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Fri Jun 14, 2019 9:16 am

We have addressed colour management but still not right, its something in Switch as pitstop by itself fixs it great. Support is looking at this when i get an answer i will post it. Thanks

elanders
Newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 12, 2015 1:50 pm

Re: Different Colour Values

Post by elanders » Fri Jun 14, 2019 9:16 am

We have addressed colour management but still not right, its something in Switch as pitstop by itself fixs it great. Support is looking at this when i get an answer i will post it. Thanks

Post Reply