Portals failing after update to 4.0

Post Reply
Penguin
Member
Posts: 28
Joined: Tue Jul 31, 2018 5:57 pm

Portals failing after update to 4.0

Post by Penguin » Wed Oct 02, 2019 7:01 pm

I updated the portals to 4.0 and now Switch says that my outgoing Program ID is not valid but it matches my incoming portal so I'm confused. Any help would be appreciated.

Thanks,

Arthur
Member
Posts: 93
Joined: Sat Sep 09, 2017 11:58 pm
Location: Yateley, UK

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by Arthur » Mon Oct 14, 2019 4:43 pm

The same thing happens when updating to 5.0.
I have not had time to play around, but my first bet was to recreate the IN / OUT portals from scratch, giving them the same values as you already had.
In our case it is almost a 100, so I reverted back to 3.0 as it was quicker than recreating those.
But I'd check that first.
Please let us know if it worked.

essexmate
Member
Posts: 24
Joined: Tue Sep 05, 2017 4:41 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by essexmate » Wed Oct 30, 2019 5:54 pm

I've noticed since upgrading to version 6.0 (and I think the same was also happening with version 5.0) that some of our callbacks are failing. Switch Portals is occasionally leaving zip files in this location: C:\Users\username\AppData\Roaming\Enfocus\Switch Server\ScriptData\SwitchPortalsEther (Doing a search for .zip in that location shows up zip files which get stuck).

When this happens, we get an error for the portal saying "unpackJob returned false. Could not unpack. Skipping this file. See previous message for further information." The previous message says "Job ticket does not exist, and could not be restored".

I have tried recreating the portal callback with new values, the error goes away, but eventually returns.

ThomasDeschamps
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2016 12:03 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by ThomasDeschamps » Mon Nov 04, 2019 10:51 am

Hello there,
After encountering numerous problem with V3, We decided to take a look at the code from Dominick Peluso, and rewrote it.
Finally we took over the maintenance of Portal app, but the appstore is still not up to date for the new repo for the portal support Here is the new link : https://bitbucket.org/sobookhub2/switch-portal.


Here is the statement before our work (V4 to V6), the Outgoing module Had two major "bug" :
  • When the Outgoing try to read a "Zip" in the ether path before it was full written
  • When the "zip" file did'nt contain any "job ticket"

Portal V4
We adressed this by two test :
  • Check if the file "has arrived" for a delimited time (no evolution in file size)
    If false, throw an alert, and skipp the file until the next test
  • Check if the job ticket was present in the zip file
    if not throw an error and skipp file until the next test (repeatidly)
By doing that, Outgoing portal can't entirely crash.

Portal V5
We had a demand from enfocus in order to make it more compliant with older switch version

Portal V6
Solved an issue with the "program ID" field validation wich is fixed since V6

Since the most frequent error we encounteredFor the moment, we did'nt rework the "incoming" element wich is still in the same state since V3.
We'll try to rewrite this for a futur V7 in order to fix the job ticket writting.
Let us now if it answer totally or partially to your problematics and feel free to give us feedback or idea for futur improvement (TrafficLight, outgoing log, bug that we didn't notice...)

essexmate
Member
Posts: 24
Joined: Tue Sep 05, 2017 4:41 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by essexmate » Thu Nov 14, 2019 5:49 pm

Hi Thomas, thanks for your reply.

Even with version 6, Portals is very buggy. We are seeing zip files getting stuck within Portals folders. When this happens, we get the following errors:

unpackJob returned false. Could not unpack. Skipping this file. See previous message for further information

Job ticket does not exist, and could not be restored


This error gets repeated continually until the zip file is manually removed from the portals folder.

The error is also inconsistent and doesn't occur all the time. It happens with different portal callbacks.

We didn't see any of these errors with version 3.

User avatar
gabrielp
Advanced member
Posts: 645
Joined: Fri Aug 08, 2014 4:31 pm
Location: Boston
Contact:

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by gabrielp » Fri Nov 15, 2019 6:51 pm

ThomasDeschamps wrote:
Mon Nov 04, 2019 10:51 am
Finally we took over the maintenance of Portal app
:?
ThomasDeschamps wrote:
Mon Nov 04, 2019 10:51 am
the appstore is still not up to date for the new repo for the portal support Here is the new link : https://bitbucket.org/sobookhub2/switch-portal.
Instead of forking the project entirely, could you make contributions to https://github.com/open-automation/switch-portals ?
Free Switch scripts: open-automation @ GitHub
Free Switch apps: open-automation @ Enfocus appstore

If I've helped you and you'd like to say thanks, consider adding me on LinkedIn and leaving me an endorsement or recommendation. It helps a lot!

ThomasDeschamps
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2016 12:03 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by ThomasDeschamps » Fri Nov 22, 2019 9:26 am

essexmate wrote:
Thu Nov 14, 2019 5:49 pm
Hi Thomas, thanks for your reply.

Even with version 6, Portals is very buggy. We are seeing zip files getting stuck within Portals folders. When this happens, we get the following errors:

unpackJob returned false. Could not unpack. Skipping this file. See previous message for further information

Job ticket does not exist, and could not be restored


This error gets repeated continually until the zip file is manually removed from the portals folder.

The error is also inconsistent and doesn't occur all the time. It happens with different portal callbacks.

We didn't see any of these errors with version 3.
Can you Pm me a "zip" file in order to test it?

mart3223
Newbie
Posts: 17
Joined: Mon May 07, 2018 3:00 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by mart3223 » Sun Jan 26, 2020 3:19 pm

Did someone have a solution? I'm currently running on V6 but (working but buggy, a lot of errors in the messages).
Working with: Enfocus Switch, Pitstop Server, Quite Imposing, Kodak Nexpress (max 640mm sheets and 500grs) with most options (HD, Clear, Gold, White, Light-Black and Matt fuser), Polar Mohr D80 (compucut), Multigraf, Heidelberg, GMP, Duplo, Hohner.

essexmate
Member
Posts: 24
Joined: Tue Sep 05, 2017 4:41 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by essexmate » Sat Feb 01, 2020 12:53 pm

Switch messages says:
unpackJob returned false. Could not unpack. Skipping this file. See previous message for further information
Job ticket does not exist, and could not be restored


Getting lots of zip files getting stuck here:
C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Enfocus\Switch Server\ScriptData\SwitchPortalsEther


Searching for zip files in the above location and deleting them clears the error in Switch messages. Why are they getting stuck??

Using version 6.0

ThomasDeschamps
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Jul 20, 2016 12:03 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by ThomasDeschamps » Mon Feb 03, 2020 9:35 am

It's still unclear, but sometime the "Outgoing" portal will fail to make a proper Zip File with all the element needed by the "Incoming".
In your case, it's the jobticket (xml with all your metadata) who are missing.

The current statement is that it's not a "repeatable" bug : If we re-submit exactly the same file and metadata trough the portal, it may not crash.
We are looking actually to fix this but it's not a easy-one due to it's non-repeatability.



It's not a "new" bug since V4 it was already there before.
Version 3 and prior will be stuck in a loop on this file and crash this outgoing until the zip is manually deleted.
The v4 and later version prompt the error on log and is handled by skipping the file and process the next one.

patej
Member
Posts: 28
Joined: Sun Nov 25, 2012 12:15 pm

Re: Portals failing after update to 4.0

Post by patej » Thu Feb 06, 2020 8:58 pm

Hi,
We've been using Portals (a bit modified version 3.1) quite extensively the past couple of years and have occasionally faced similar problems, especially with writing the zip file. However, we're now in the process of migrating from Portals to the Switch2Switch app (https://www.enfocus.com/en/appstore/pro ... tch2switch) and I recommend you to test that, too.
  • If you don't need to transfer job folders, you don't need to pack the jobs before transferring, so that problem is "solved".
  • It makes use of Switch's Remote Processing capabilities so there is virtually no delay in transferring jobs from Send to Receive, unlike Portals, which relies on polling the "ether folders".
  • Remote Processing means that it can transfer jobs within a single flow and between flows on the same server, but also between several Switch servers.
Today the app got an update to v4, which doesn't anymore require an outgoing connection in the Send element, so it's quite straightforward to replace Portals with it. It has only one "Channel" property, compared to Portals' "Program" and "Channel", but we just converted those to "Portal:Channel" format.

--patrik

Post Reply